Gezondheid
Afvallen met het Japanse water-dieet

Afvallen met het Japanse water-dieet

Een dieet kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Je moet de voedingsstrategieën precies volgen en de calorieën moeten worden geteld. En dan is er ook nog de onzekerheid, want een dieet spreekt niet alle mensen op dezelfde manier aan. Als u weg wilt blijven van dergelijke uitgebreide pogingen tot gewichtsverlies, moet u een kijkje nemen in Japan. De vrouwen zijn daar afhankelijk van het zogenaamde water-dieet, dat bijna geen regels kent.

Hoe werkt het Japanse water-dieet

Maak na het opstaan ’s morgens vier glazen water (lauw) klaar en drink ze voorzichtig op. En doe dat voordat je je tanden poetst op een lege maag. Het is ook belangrijk dat er geen koolzuur in het water zit om de maag niet extra op te blazen. Na ongeveer 45 minuten, nadat de hydrotherapie is voltooid, kan het ontbijt normaal worden genomen. Dat is het, er zijn geen regels meer.

Het gevoel achter het dieet

Tijdens de nachtelijke rust worden er toxines gevormd, die te wijten zijn aan regeneratie en metabolische processen. Deze worden ’s morgens door het water gespoeld en tegelijkertijd wordt de stofwisseling geactiveerd. In de loop van de dag verbruikt het lichaam meer energie (het komt niet ongebruikt in de vetdepots terecht). Bovendien wordt het hongeralarm afgeremd, want de maag is al vol. Het ontbijt is dus automatisch kleiner.

Ook de huid en de spiercellen hebben baat bij het waterverbruik. Regeneratie is gladder en je krijgt een stevigere huid inclusief meer elasticiteit.

De voedselinname is echter een belangrijke factor

Ook al heeft de ochtendwaterkuur positieve effecten, toch speelt voeding een grotere rol. Dit is ook een goed sleutelwoord, want in Japan eet men over het algemeen meer groenten, rijst of zelfs vis. Een factor die de voorkeur geeft aan het water-dieet. Bovendien bevat de Japanse keuken weinig vlees en zuivelproducten.

Het is het proberen waard.

Aangezien het waterdieet heel eenvoudig te implementeren is, kunt u het zonder enige aarzeling uitproberen. Het brengt ook uw gezondheid niet in gevaar (bijvoorbeeld omdat u te snel afvalt) en het kan worden geïntegreerd in uw dagelijks leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *