Gezondheid
Gewicht verliezen met succes en het gewicht permanent behouden

Gewicht verliezen met succes en het gewicht permanent behouden

Veel mensen hebben het al meegemaakt: na een dieet waren de moeizaam uitgehongerde kilo’s na korte tijd weer terug. In veel gevallen worden er nog meer toegevoegd. De mens is immers geprogrammeerd om naast vele diersoorten ook voorraden te eten. Dit is om uithongering in slechte tijden te voorkomen, omdat het lichaam zich dan kan voeden met de vetreserves. De natuur heeft dit gedrag gehandhaafd ondanks de evolutie.

Daarnaast moesten onze grootouders hard werken op het land of in het ambacht, dus een voedzame maaltijd was belangrijk. Wij als kinderen en kleinkinderen zijn ook opgevoed om alles op te eten. Nu vinden we het moeilijk om het ideale gewicht te behouden. Daarom is een heroverweging noodzakelijk. Maar hoe slaagt u erin om het gewenste gewicht te behouden na de succesvolle afslankfase?

Met een verandering in dieet en lichaamsbeweging om de figuur van je dromen te bereiken

Eerst moet aandacht worden besteed aan het juiste dieet om eerst de overtollige kilo’s kwijt te raken en daarna het ideale gewicht te behouden. Bovendien is regelmatig maar niet overmatig sporten een perfecte manier om af te vallen. Hier mag het niet afhangen van een te snel resultaat. Geleidelijk aan is het veel gemakkelijker om gewicht te verliezen zonder te veel te hoeven verhongeren of op te geven. U kunt ook mogelijke deficiëntieverschijnselen voorkomen met de langzame en doelgerichte methode. Deze manier van leven moet vanaf nu continu in stand worden gehouden.

Welke voedingsmiddelen voor het dagelijkse dieet?

Om te voorkomen dat

  • Vruchtensappen en limonades
  • Suiker, die niet alleen in snoepjes zit, maar ook verborgen is
  • Graanproducten van wit meel
  • Vette sauzen en room
  • Boter en margarine

De voorkeur moet worden gegeven aan

  • Water, ongezoete thee en zwarte koffie
  • voldoende groenten
  • donkere granen zoals volkorenbrood en noedels
  • Olijfolie, koolzaadolie en druivenpitolie
  • evenals vis en weinig vlees

Voldoende lichaamsbeweging gaat niet alleen over sport

Extreme sport heeft niets te maken met de beweging die geschikt is voor het bereiken van het ideale lichaamsgewicht. Wie regelmatig matig beweegt, leeft niet alleen gemakkelijker, maar ook gezonder. Rennen, zwemmen en fietsen behoren tot de sporten die in het dagelijks leven kunnen worden opgenomen. Er is echter een groep mensen die niet geïnteresseerd is in specifieke sporten of gewoonweg geen tijd heeft. Hier moet worden overwogen waar beweging kan worden geïntegreerd in de dagelijkse routine. In plaats van de lift te nemen, is het beter om de trap op te gaan, het huis grondig schoon te maken, te voetballen met de kinderen, te tuinieren of misschien zelfs een hometrainer te kopen voor regelmatige lichaamsbeweging. Het lichaam is dankbaar voor elke wandeling en toont dit met een verder succes aan het gewenste gewicht.

Het is menselijk om terug te vallen

Als ook maar een deel van dit advies in de praktijk wordt gebracht, zult u er zeker in slagen om gewicht te verliezen en het permanent af te houden. De mensen raakten snel gewend aan de nieuwe levensstijl en de smaak werd na uiterlijk drie maanden aangepast aan de veranderde eetgewoonten. Soms is het niet mogelijk om volledig zonder zonden te gaan. Relapses kunnen gebeuren omdat het het stuk taart en het glas wijn op een verjaardagsfeestje moet zijn. Voel je nu niet schuldig en geef het op! Daarna wordt het eten weer als voor het feest meegenomen om in het normale ritme te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *