
Waarom het stelen van iPhones uit Apple winkels zinloos is
Wanneer een tragisch scenario zich voordoet en in de mediawereld terechtkomt, zijn rellen op straat bijna normaal. Het beste voorbeeld hiervan is de VS en de connectie dat George Floyd (een Afro-Amerikaan) is overleden door politiegeweld. Maar het is ook een gevolg dat criminelen uit zo’n situatie rijk willen worden en bijvoorbeeld winkels willen plunderen.
Zelfs een bedrijf als Apple wordt hier niet van gespaard, want sommigen zijn in de Apple winkels binnengedrongen en hebben vooral iPhones gestolen. Velen dachten waarschijnlijk dat ze de smartphones dan tegen een hoge prijs konden doorverkopen. Maar de macht van Apple heeft hun plannen gedwarsboomd. U kunt de beste apps vergelijken op allvideoslots.com/nl.
De iPhones zijn letterlijk waardeloos
Kort na de diefstal ontdekten de dieven dat het bedrijf de gestolen apparaten had gedeactiveerd en plaatsten ze een bericht op het startscherm. Het bericht luidt: “Ga terug naar de Apple Store in Walnut Street – Dit apparaat is gedeactiveerd en zal worden gelokaliseerd. en de lokale autoriteiten zullen op de hoogte worden gebracht.”
Deze zaak toont aan dat Apple geen probleem heeft met het opsporen en deactiveren van gestolen iPhones en het bepalen van de plaats waar ze zijn gestolen. Zelfs als het apparaat nog niet door een nieuwe eigenaar is geautoriseerd. Tot nu toe was alleen bekend dat de rechtmatige koper toegang had tot deze opties (deactiveren en lokaliseren), maar niet Apple.
Voor de illegale eigenaars zijn de feiten ontnuchterend, de iPhones kunnen door de deactivering gewoon niet gebruikt worden en zijn waardeloos. De diefstal was op geen enkel moment de moeite waard, de plunderaars kunnen de smartphones terugbrengen of ze gebruiken als presse-papier.